Špagety s kapustou a jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 24 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 376.7 mg
- Vláknina 4890 mg
- Vitamín A 4890 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vylijeme 4 l vody, osolíme, svaříme a vysypeme do ni špagety, které vaříme doměkka. Potom je scedíme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a udržujeme v teple.
-
2
Mraženou kapustu rozmrazíme a v hrnci s vařící se vodou uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vychlazené je rozřízneme na půlky a v pánvi na zahřátém másle podusíme, přidáme nasekanou petrželovou nať, špagety a prohřejeme, podle chuti osolíme a stáhneme ze sporáku.
-
3
Připravené špagety porcujeme na hluboké talíře. Na každou porci na talíři položíme dvě lžíce jogurtu, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme olejem, posypeme oreganem a ihned podáváme.