Kapustová polévka s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1832 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 1137.9 mg
  • Vláknina 11712.2 mg
  • Vitamín A 11712.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vývarem vložíme očištěné, na plátky nakrájené houby. Uvaříme je téměř doměkka.

  • 2

    Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu a vaříme, až kapusta úplně změkne.

  • 3

    V hrnku rozmícháme hladkou mouku s vejcem a směs přes vidličku nakapeme do polévky. Nakonec přidáme kousek másla.

  • 4

    Polévku podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu