Ravioli plněné kapustou
Suroviny
- 200 g Brambory
- 300 g Kapusta hlávková
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 80 g Vepřový bok
- 150 g Sýr Ricotta
- 100 ml Vývar zeleninový
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Lanýž
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 0.94 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1636 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 590.6 mg
- Draslík 733.4 mg
- Vláknina 10204.5 mg
- Vitamín A 10204.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bok nakrájíme nadrobno, podusíme ho na oleji se zmáčknutým česnekem bez jádra. Kapustu nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev a smažíme na prudkém ohni, osolíme a opepříme. Přidáme ricottu a muškátový oříšek. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme ho odpočinout. Těsto vyválíme na dlouhý tenký plát a ve stejné vzdálenosti klademe do jeho středu náplň. Vytvoříme ravioli, které pevně spojíme. Přes prst je ohneme, palcem k sobě přimáčkneme konce. Brambory oškrábeme, nakrájíme, uvaříme v horkém vývaru s troškou oleje. Přidáme nastrouhané lanýže, jakmile se brambory uvaří, vše rozmixujeme, nakonec přidáme i smetanu.
-
2
Osolíme, opepříme a nalijeme na talíře. Ravioli uvaříme a podáváme s teplým krémem.