Okouník v kapustových listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1293 mg
- Vláknina 8877.5 mg
- Vitamín A 8877.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 191.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve vařící osolené vodě spaříme 5 minut listy kapusty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat na papírové utěrce. Z listů vyřízneme střední tvrdší části.
-
2
Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibulí. Přidáme špetku papriky a vložíme filety kůží dospod. Zprudka 2 minuty opečeme. Osolíme a opepříme.
-
3
Každý filet položíme na 2 listy kapusty a doplníme cibulí a koriandrem. Listy přeložíme tak, aby vznikl balíček. Přendáme do pekáčku a v troubě 5-7 minut pečeme.