Hovězí dušené v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1335 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 59.4 mg
- Draslík 838.3 mg
- Vláknina 6081 mg
- Vitamín A 6081 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme. Zalijeme malým množstvím vlažné vody a pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
-
3
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a převaříme. Potom šťávu přecedíme přes hustý cedník na maso a zvolna dusíme.
-
4
Kapustu zbavíme uvadlých listů, očistíme, vykrojíme košťály. Připravenou kapustu nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vařící vodě a přidáme k masu. Vše ještě podusíme.
-
5
Nakonec přidáme prolisovaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou a dochutíme solí. Jen krátce podusíme a podáváme.