Kapustové závitky s masovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 300 g Kapusta hlávková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Vepřové maso pečené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 201.1 mg
  • Draslík 432.4 mg
  • Vláknina 3464.8 mg
  • Vitamín A 3464.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kapustové listy ovaříme krátce v osolené vodě a necháme je okapat. Poté z nich odstraníme tuhá žebra.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájené maso a osmažíme je. Po prochladnutí přidáme žloutek, sůl a pepř, vše promícháme.

  • 3

    Vzniklou hmotu klademe na připravené listy kapusty, zabalíme a vložíme do kastrolu, vyloženého plátky slaniny. Závitky podlijeme vínem, pod pokličkou pečeme asi 20 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu