Normandská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 3 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 687.2 mg
- Vláknina 8562.8 mg
- Vitamín A 8562.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí vodou vložíme oloupané brambory nakrájené na čtvrtky, pórek nakrájený na kousky, sůl a pepř. Vaříme asi 30 minut.
-
2
Potom přidáme spařenou nahrubo nakrájenou kapustu, zelené fazolky, celerovou nať, snítku petrželky a lžíci sádla. Vaříme asi 1 hodinu na silném ohni.
-
3
Polévku podáváme bez chleba.