Křupavý salát z čínského zelí a paprik
Suroviny
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Zelí čínské
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Podravka
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 12 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 494.3 mg
- Vláknina 6537.3 mg
- Vitamín A 6537.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a žebra, pak papriky pokrájíme na tenké proužky. Očištěné čínské zelí podélně rozčtvrtíme a pokrájíme na tenké nudličky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky i se zelenou natí. Všechnu zeleninu v míse promícháme.
-
2
Připravíme si zálivku: v misce smícháme 5 lžic olivového oleje s 1 lžičkou chilli oleje, s 2 lžícemi vinného octu, 2 lžícemi cukru, 1 lžicí dijónské hořčice a 2 špetkami domácí podravky. Směs důkladně promícháme, nalejeme ji na zeleninu a znovu salát zlehka promícháme. Podáváme vychlazený. Dobrou chuť.