Smažené sépie v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1064 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 1055 mg
- Vláknina 6207.8 mg
- Vitamín A 6207.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme listy ledového salátu, vodu setřepeme a listy odložíme do mísy.
-
2
Vykuchané sépie dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme je na kroužky přibližně 1 cm silné.
-
3
Připravíme si těstíčko: v misce vyšleháme mouku s pivem, solí a pepřem.
-
4
V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej. Nakrájené kroužky ponoříme do těstíčka tak, aby byly celé těstíčkem pokryté, opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany do zlatova přibližně po 2 - 3 minutách z každé strany. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, odložíme na papírovou utěrku okapat.
-
5
Smažené sépie podáváme teplé s hlávkovým salátem a citrónem.