Pikantní garnáti
Suroviny
- 1 g Pepř černý mletý
- 250 g Garnát obecný
- 150 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Citrony
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 1 ks Petržel - nať
- 2 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Omáčka k masu křenová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 785 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 128.8 mg
- Draslík 159.7 mg
- Vláknina 3613.8 mg
- Vitamín A 3613.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivka: V míse smícháme majonézu, křenovou omáčku, citronovou šťávu, rajčatový protlak, worchestr, cukr, tabasko, sůl, pepř.
-
2
Garnáty uvaříme ve slané vodě, oloupeme. Čtyři kusy necháme neoloupané na zdobení.
-
3
Vařené oloupané garnáty přidáme do zálivky a zamícháme.
-
4
Čtyři misky obložíme listy salátu, naplníme směsí s garnáty, ozdobíme kouskem citronu, natí petržele a velkým neoloupaným garnátem.