Pikantní garnáti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Garnát obecný
  • 150 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Omáčka k masu křenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 128.8 mg
  • Draslík 159.7 mg
  • Vláknina 3613.8 mg
  • Vitamín A 3613.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zálivka: V míse smícháme majonézu, křenovou omáčku, citronovou šťávu, rajčatový protlak, worchestr, cukr, tabasko, sůl, pepř.

  • 2

    Garnáty uvaříme ve slané vodě, oloupeme. Čtyři kusy necháme neoloupané na zdobení.

  • 3

    Vařené oloupané garnáty přidáme do zálivky a zamícháme.

  • 4

    Čtyři misky obložíme listy salátu, naplníme směsí s garnáty, ozdobíme kouskem citronu, natí petržele a velkým neoloupaným garnátem.

Komentáře k receptu