Krémová polévka s hráškem a salátem
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Salát ledový
- 1 hrst Máta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý celý
- 3 šálek Hrášek
- 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 7 šálek Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 104.8 mg
- Draslík 214.5 mg
- Vláknina 6714.7 mg
- Vitamín A 6714.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo. Vložíme nakrájenou cibuli a 3 min orestujeme. Přidáme hrášek a za stálého míchání povaříme. Poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené jablko, nasekaný salát, zalijeme vývarem. Přivedeme opět k varu a na mírném ohni vaříme cca 15-20 min. Rozmixujeme na pyré, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
2
V misce smícháme smetanu a žloutky, přidáme hrnek pyré a pak vše vlijeme zpět do hrnce. Za stálého míchání přivedeme k varu a ihned podáváme. Dozdobíme krutony a mátou.