Skopové maso na mátě
Suroviny
- 230 g Špenát listový čerstvý
- 85 g Fazolové lusky zelené
- 280 g Skopová krkovička
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1301 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1317.1 mg
- Vláknina 9560.1 mg
- Vitamín A 9560.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou krkovici zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na tenké plátky,které dáme na pánev na rozehřátý olej.Prudce osmahneme dohněda.Plátky vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
2
Na pánev dáme nahrubo nakrájenou cibuli,rozmačkaný česnek a najemno nakrájené chilli papričky,které předem zbavíme semínek.Přidáme zelené fazolky a ještě 3 minuty restujeme.Přidáme jehněčí plátky,špenát,ústřicovou a rybí omáčku,cukr a citronovou šťávu.Vaříme za stálého míchání dokud se maso neopeče.
-
3
Před podáváním hotové jídlo okořeníme a posypeme nakrájenou mátou.