Červené zelí dušené na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 kostka Cukr kostkový
  • 100 g Anglická slanina
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 kg Zelí hlávkové červené
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 661.4 mg
  • Vláknina 10655 mg
  • Vitamín A 10655 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené zelí nakrouháme, podlijeme vodou a přidáme sůl a ocet.

  • 2

    Na povrch zelí položíme kostky cukru, aby se pomalu rozpouštěly a nezkaramelizovaly.

  • 3

    Přikryjeme hrnec a dusíme 25 minut na mírném ohni, dokud není zelí měkké a voda vyvařená.

  • 4

    Vyškvaříme kostičky slaniny na pánvi a vmícháme do zelí.

  • 5

    Ochutíme pepřem a hřebíčkem a prohřejeme 5 minut.

Komentáře k receptu