Červené zelí dušené na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 12 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 661.4 mg
- Vláknina 10655 mg
- Vitamín A 10655 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené zelí nakrouháme, podlijeme vodou a přidáme sůl a ocet.
-
2
Na povrch zelí položíme kostky cukru, aby se pomalu rozpouštěly a nezkaramelizovaly.
-
3
Přikryjeme hrnec a dusíme 25 minut na mírném ohni, dokud není zelí měkké a voda vyvařená.
-
4
Vyškvaříme kostičky slaniny na pánvi a vmícháme do zelí.
-
5
Ochutíme pepřem a hřebíčkem a prohřejeme 5 minut.