Jehněčí hřbet se špenátem
Suroviny
- 500 g Jehněčí hřbet
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 kávová lžička Omáčka Hoisin
- 3 ks Šalotka
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 36 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 1327.1 mg
- Vláknina 6283 mg
- Vitamín A 6283 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Smícháme ho s kmínem, drceným koriandrem a kari kořením.
-
2
Cibulky oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očištěný špenát propláchneme vodou a necháme okapat.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme cibuli a česnek. Poté přimícháme vločky chilli, omáčku hoi-sin a vložíme maso. Vše znovu zprudka opečeme, vmícháme špenát a necháme ho změknout. Můžeme přidat trochu vody.
-
4
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.