Jehněčí hřbet se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí hřbet
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Omáčka Hoisin
  • 3 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 1327.1 mg
  • Vláknina 6283 mg
  • Vitamín A 6283 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Smícháme ho s kmínem, drceným koriandrem a kari kořením.

  • 2

    Cibulky oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očištěný špenát propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme cibuli a česnek. Poté přimícháme vločky chilli, omáčku hoi-sin a vložíme maso. Vše znovu zprudka opečeme, vmícháme špenát a necháme ho změknout. Můžeme přidat trochu vody.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu