Nakládaná perlička po staročesku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 27 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 286.5 mg
- Draslík 1524.2 mg
- Vláknina 18330.4 mg
- Vitamín A 18330.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Perličku očistíme, omyjeme a naporcujeme. Vložíme do porcelánové nebo kameninové mísy, prosypeme tlučeným kořením, citronovou kůrou a dáme do druhého dne odležet.
-
2
Druhý den perličku zprudka opečeme na másle a dusíme v troubě do zlatavé barvy.
-
3
V průběhu pečení si připravíme zelí, nakrájíme je na větší kousky, osolíme a dusíme do poloměkka.
-
4
Pak přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, ochutíme citronovou šťávou, nastrouhanou kůrou a cukrem. Nakonec zahustíme najemno nastrouhaným bramborem a dodusíme.
-
5
Perličku vykostíme a vmícháme maso do uvařeného zelí.
-
6
Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky.