Nakládaná perlička po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Jablka
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tymián sušený
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Perlička
  • 1 ks Nové koření celé
  • 2 ks Jalovec
  • 1 ks Citrony
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 286.5 mg
  • Draslík 1524.2 mg
  • Vláknina 18330.4 mg
  • Vitamín A 18330.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Perličku očistíme, omyjeme a naporcujeme. Vložíme do porcelánové nebo kameninové mísy, prosypeme tlučeným kořením, citronovou kůrou a dáme do druhého dne odležet.

  • 2

    Druhý den perličku zprudka opečeme na másle a dusíme v troubě do zlatavé barvy.

  • 3

    V průběhu pečení si připravíme zelí, nakrájíme je na větší kousky, osolíme a dusíme do poloměkka.

  • 4

    Pak přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, ochutíme citronovou šťávou, nastrouhanou kůrou a cukrem. Nakonec zahustíme najemno nastrouhaným bramborem a dodusíme.

  • 5

    Perličku vykostíme a vmícháme maso do uvařeného zelí.

  • 6

    Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky.

Komentáře k receptu