Čočková polévka s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.25 kg Zelí kysané
  • 1 šálek Čočka jedlá
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 468.5 mg
  • Vláknina 22471.5 mg
  • Vitamín A 22471.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou čočku uvaříme do poloměkka a přidáme zelí a cibuli vcelku.

  • 2

    Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji okyselenou vodou, povaříme a přidáme k polévce.

  • 3

    Polévku osolíme, vaříme a do hotové přilijeme smetanu se žloutkem.

Komentáře k receptu