Kofta burgery
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Zelí hlávkové červené
- 2 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 8 plátek Chléb Pita
- 1 kg Jehněčí maso mleté
- 6 polévková lžíce Garam masala
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 93.7 mg
- Draslík 591.4 mg
- Vláknina 5081.3 mg
- Vitamín A 5081.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí (druhou použijeme čerstvou), utřeným česnekem, kořením garam masala, nasekaným koriandrem a chilli omáčkou. Osolíme podle chuti. Z této směsi vytvoříme 16 malých burgerů. Grilujeme je 6 minut z každé strany dohněda.
-
2
Do pita chlebů rozdělíme rajčata (nakrájená na plátky), nakrouhané červené zelí, cibuli (nakrájenou na půlkolečka) a bílý jogurt. Do každého dáme dva burgery a podáváme.