Sýrovo-špenátová příloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Sýr Fontina
  • 500 ml Voda pitná
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Hrášek mražený
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 704.6 mg
  • Vláknina 11174.5 mg
  • Vitamín A 11174.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté listy špenátu vložíme do vroucí osolené vody, krátce, jen 1 minutu povaříme, pak je scedíme a odkapané pokrájíme na tenké proužky.

  • 2

    V malém kastrólku přivedeme k varu vodu, nasypeme do něj mražený hrášek, který po 1 minutě vaření scedíme a necháme v sítu odkapat. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Avokádo omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecku, pak ho oloupeme a pokrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle,

  • 3

    V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přídáme špenát, sůl, pepř, směs promícháme a pod poklicí špenát dusíme 4-5 minut.

  • 4

    Pak přimícháme hrášek, avokádo, sýr, směs dobře promícháme a pánev odstavíme z plotny.

  • 5

    Nakonec, když špenát vychladne, přimícháme smetanový jogurt a podle chuti přílohu dosolíme.

Komentáře k receptu