Sýrovo-špenátová příloha
Suroviny
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 30 g Sýr Fontina
- 500 ml Voda pitná
- 300 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl mořská
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Hrášek mražený
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 704.6 mg
- Vláknina 11174.5 mg
- Vitamín A 11174.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté listy špenátu vložíme do vroucí osolené vody, krátce, jen 1 minutu povaříme, pak je scedíme a odkapané pokrájíme na tenké proužky.
-
2
V malém kastrólku přivedeme k varu vodu, nasypeme do něj mražený hrášek, který po 1 minutě vaření scedíme a necháme v sítu odkapat. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Avokádo omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecku, pak ho oloupeme a pokrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle,
-
3
V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přídáme špenát, sůl, pepř, směs promícháme a pod poklicí špenát dusíme 4-5 minut.
-
4
Pak přimícháme hrášek, avokádo, sýr, směs dobře promícháme a pánev odstavíme z plotny.
-
5
Nakonec, když špenát vychladne, přimícháme smetanový jogurt a podle chuti přílohu dosolíme.