Párky zapečené se zelím a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Párky Debrecínské
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 1336.5 mg
  • Vláknina 17189.8 mg
  • Vitamín A 17189.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme ve slupce brambory, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Rozpálíme většinu másla a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.

  • 3

    Pekáček vymažeme zbytkem másla, na dno rozložíme polovinu brambor, ochutíme solí, pepřem, poklademe zelím, na kolečka nakrájenými párky a orestovanou cibulí. Na ni narovnáme zbytek brambor. Znovu osolíme a opepříme.

  • 4

    Zapečeme krátce v troubě předehřáté na 180C, zalijeme smetanou a dopečeme dozlatova. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu