Čerstvý pokrm z bílého zelí a mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 3 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 499.7 mg
- Vláknina 19003 mg
- Vitamín A 19003 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymícháme dressing z přírodního jogurtu (1,5% tuku v sušině), octa, soli a pepře.
-
2
Omyjeme bílé zelí, najemno nastrouháme a promícháme s trochou soli. Necháme asi 15 minut uležet. Mezitím omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme mrkev.Po uležení smícháme zelí s mrkví, přidáme dressing a ještě jednou řádně promícháme. Ozdobíme listy čerstvého kerblíku.