Prejt s lepenicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 6 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 1307.1 mg
- Vláknina 18212 mg
- Vitamín A 18212 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vodě se solí a kmínem doměkka.
-
2
Na lžíci sádla osmahneme jednu cibuli nakrájenou nadrobno.
-
3
Brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme 1 osmahnutou cibuli a kysané zelí, uvařené doměkka.
-
4
Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou kolečka. Ohřejeme prejt.
-
5
Podáváme společně, ozdobené majoránkou a kroužky opečené cibule.