Prejt s lepenicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 500 g Prejt
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 1307.1 mg
  • Vláknina 18212 mg
  • Vitamín A 18212 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vodě se solí a kmínem doměkka.

  • 2

    Na lžíci sádla osmahneme jednu cibuli nakrájenou nadrobno.

  • 3

    Brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme 1 osmahnutou cibuli a kysané zelí, uvařené doměkka.

  • 4

    Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou kolečka. Ohřejeme prejt.

  • 5

    Podáváme společně, ozdobené majoránkou a kroužky opečené cibule.

Komentáře k receptu