Francouzský špenátový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 19 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 22.1 mg
- Draslík 74.9 mg
- Vláknina 985.8 mg
- Vitamín A 985.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listový špenát rozmrazíme a přebytečnou vodu z něj vymačkáme. Listy špenátu potom nahrubo nakrájíme a vsypeme do mísy.
-
2
V pánvi nasucho opečeme piniové oříšky a po vychladnutí je přidáme ke špenátu spolu s rozinkami, nakrájenou fetou a smetanou. Směs okořeníme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Každý plátek listového těsta rozkrojíme na 3 díly. Do středu každého dílu dáme připravenou náplň a okraje těsta dobře přimáčkneme.
-
4
Záviny potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut.