Americké kuřecí burgery

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 150 g Majonéza
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Okurky sterilované
  • 3 ks Rajčata
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 141.3 mg
  • Draslík 632.3 mg
  • Vláknina 2253.5 mg
  • Vitamín A 2253.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, dáme chladit do vody, poté oloupeme, nadrobno nasekáme a dáme do misky.

  • 2

    Zatím co se vejce vaří a chladí, umeleme kuřecí maso a smícháme ho se solí a mletou paprikou. Ze směsi vytvarujeme 4 placičky.

  • 3

    Nadrobno nasekáme nakládanou okurku a kapary, přidáme k vejci a vše promícháme s majonézou a sardelovou pastou. Omytá malá rajčata nakrájíme na plátky a potom opláchneme a osušíme listy hlávkového salátu.

  • 4

    Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejeme olej a při vyšší teplotě na něm 5 minut po každé straně opečeme burgery. Pak pánev přikryjeme ztlumíme oheň a burgery necháme ještě 2-3 minuty propéci.

  • 5

    Rozkrojíme velké žemle, na spodní část položíme 2 malé salátové listy, několik plátků rajčete a trochu majonézové omáčky. Navrch položíme opečený burger a zakryjeme vrškem žemle.

Komentáře k receptu