Americké kuřecí burgery
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 150 g Majonéza
- 250 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 ks Okurky sterilované
- 3 ks Rajčata
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Kapary
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 36 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 141.3 mg
- Draslík 632.3 mg
- Vláknina 2253.5 mg
- Vitamín A 2253.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, dáme chladit do vody, poté oloupeme, nadrobno nasekáme a dáme do misky.
-
2
Zatím co se vejce vaří a chladí, umeleme kuřecí maso a smícháme ho se solí a mletou paprikou. Ze směsi vytvarujeme 4 placičky.
-
3
Nadrobno nasekáme nakládanou okurku a kapary, přidáme k vejci a vše promícháme s majonézou a sardelovou pastou. Omytá malá rajčata nakrájíme na plátky a potom opláchneme a osušíme listy hlávkového salátu.
-
4
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejeme olej a při vyšší teplotě na něm 5 minut po každé straně opečeme burgery. Pak pánev přikryjeme ztlumíme oheň a burgery necháme ještě 2-3 minuty propéci.
-
5
Rozkrojíme velké žemle, na spodní část položíme 2 malé salátové listy, několik plátků rajčete a trochu majonézové omáčky. Navrch položíme opečený burger a zakryjeme vrškem žemle.