Špenát s medem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibulka jarní
  • 40 g Olej arašídový (podzemnicový)
  • 350 g Shiitake houby
  • 350 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Med včelí
  • 30 ml Sherry brandy
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 838.5 mg
  • Vláknina 9670 mg
  • Vitamín A 9670 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy posekáme, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, houby trochu pokrájíme a česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme houby, česnek a smažíme asi 5 minut. Přidáme špenát a dusíme asi 3 minuty. Med smícháme se sherry, přidáme ke špenátu, promícháme, krátce podusíme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme cibulku.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře k receptu