Červené zelí s ostružinovým želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Zelí hlávkové červené
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 36.4 mg
  • Draslík 617 mg
  • Vláknina 10625.2 mg
  • Vitamín A 10625.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné červené zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme sádlo a postupně přidáváme zelí, které za stálého míchání orestujeme do zlatohněda. Ochutíme solí, cukrem, octem, pepřem, dochutíme ostružinovým želé, dobře promícháme a pokapeme citronovou šťávou. Hrnec se zelím zakryjeme poklicí, zelí dusíme při mirné teplotě přibližně 20 - 30 minut.

  • 2

    Červené zelí s ostružinovým želé podáváme k pečenému masu ze zvěřiny a k vepřovému masu.

Komentáře k receptu