Červené zelí s ostružinovým želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 38 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 36.4 mg
- Draslík 617 mg
- Vláknina 10625.2 mg
- Vitamín A 10625.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné červené zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme sádlo a postupně přidáváme zelí, které za stálého míchání orestujeme do zlatohněda. Ochutíme solí, cukrem, octem, pepřem, dochutíme ostružinovým želé, dobře promícháme a pokapeme citronovou šťávou. Hrnec se zelím zakryjeme poklicí, zelí dusíme při mirné teplotě přibližně 20 - 30 minut.
-
2
Červené zelí s ostružinovým želé podáváme k pečenému masu ze zvěřiny a k vepřovému masu.