Gnocchi se špenátem a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1695 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 154.7 mg
- Draslík 167 mg
- Vláknina 4422.5 mg
- Vitamín A 4422.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymačkáme vodu z rozmraženého listového špenátu. Nastrouháme polovinu Parmezánu. Odkrojíme kůrky z chleba, který poté namočíme do mléka na 10 minut.
-
2
Do mísy dáme chléb, ricottu, vejce a nastrouhaný Parmezán, dle chuti osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Vzniklé těsto překryjeme utěrkou a necháme odležet asi hodinu v chladničce.
-
3
Těsto vyndáme z chladničky, lžičkou ukrajujeme malé kousky a ručně tvarujeme malé knedlíčky (gnocchi), které vhodíme do vroucí osolené vody, kde by se měly vařit, dokud nevyplavou (zhruba 2 minuty).
-
4
Nastrouháme zbylý Parmezán a rozpustíme v hrnečku máslo. Vyjmeme gnocchi z vody, necháme krátce okapat a rozdělíme na nahřáté talíře. Pokapeme gnocchi máslem a posypeme parmezánem.