Salát Endívie s černými a červenými ředkvičkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Ředkvička
  • 4 ks Ředkev černá
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř citronový
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 6070.3 mg
  • Vláknina 9608.2 mg
  • Vitamín A 9608.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1018.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy salátu Endívie dobře omyjeme a necháme okapat. Očistíme a dobře omyjeme černé a červené ředkvičky. Černé ředkvičky nakrájíme na nudličky, červené ředkvičky pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku a čerstvý kopr. Všechnu zeleninu s bylinkami dáme do mísy a promícháme. Ve skleničce si vymícháme 0.5 dl extra olivového oleje s 2 lžícemi vinného octu. Nálev dochutíme solí, pepřem a dobře vymícháme. Salát v míse polijeme nálevem, znovu ho promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu