Salát Endívie s černými a červenými ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 16 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 6070.3 mg
- Vláknina 9608.2 mg
- Vitamín A 9608.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1018.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy salátu Endívie dobře omyjeme a necháme okapat. Očistíme a dobře omyjeme černé a červené ředkvičky. Černé ředkvičky nakrájíme na nudličky, červené ředkvičky pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku a čerstvý kopr. Všechnu zeleninu s bylinkami dáme do mísy a promícháme. Ve skleničce si vymícháme 0.5 dl extra olivového oleje s 2 lžícemi vinného octu. Nálev dochutíme solí, pepřem a dobře vymícháme. Salát v míse polijeme nálevem, znovu ho promícháme a podáváme.