Smažená zelenina s hlívou a zázvorem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 300 g Hlíva ústřičná
- 400 g Rýže loupaná
- 10 g Zázvor celý
- 15 ml Olej olivový
- 2030 ml Voda pitná
- 30 ml Omáčka kecap manis
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Zelí čínské
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 7 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 825.6 mg
- Vláknina 16503.8 mg
- Vitamín A 16503.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na tenká kolečka. Zelí rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Čínskou brokolici rozdělíme na jednotlivé stonky a rozkrojíme napůl. Hlívu pokrájíme na nudličky.
-
2
Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme, vsypeme sezamová semínka a pražíme 2 minuty. Semínka vysypeme z pánve do mističky. Do pánve vlijeme olej na kterém osmažíme cibuli, česnek a zázvor po dobu 2 minut. Vmícháme zelí, brokolici, hlívu, omáčku kecap manis a 30 ml vody. Upravujeme další 3 minuty, osolíme a opepříme, poté zeleninu rozdělíme na talíře a servírujeme společně s vařenou rýží.