Zeleninový dip s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 31 g
- Sodík 747 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 42.4 mg
- Draslík 561.4 mg
- Vláknina 6330.1 mg
- Vitamín A 6330.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve všechnu zeleninu očistíme. Poté nasekáme fenykl na plátky, ze špenátu odstraníme silné stonky, česnek rozkrájíme na drobno a mátu propláchneme.
-
2
Česnek, fenykl, hořčičná semena i pálenku promícháme a dáme na mírný oheň vařit, za stálého míchání přiléváme víno, vaříme zhruba 15 minut.
-
3
Poté přidáme špenát a zalijeme vývarem, dále vaříme do doby, než špenát změkne.
-
4
Nakonec vzniklou směs rozmixujeme s máslem a mátou, dochutíme solí i pepřem.