Lasagne se špenátem a kuřecím masem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 100 g Sýr Parmezán
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Lasagne
- 350 g Špenát mražený
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- 4 dl Mléko polotučné
- 1.5 dl Víno bílé
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 13 g
- Sodík 863 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 650.4 mg
- Vláknina 2975.6 mg
- Vitamín A 2975.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a uvaříme ho v osolené vodě doměkka.
-
2
Mražený špenát necháme rozmrazit, vymačkáme z něj tekutinu a rozkrájíme ho nadrobno.
-
3
Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky.
-
4
V nízkém hrnci smícháme víno, protlak, oregano, nakrájená rajčata, cibuli a česnek, směs přivedeme k varu a přibližně 15 minut ji za občasného míchání vaříme. Pak ji dochutíme pepřem a solí.
-
5
Nakrájený špenát ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a rozložíme ho na dno vymazané zapékací mísy. Na něj dáme uvařené kousky kuřecího masa, přelijeme je rajčatovou omáčkou a vše přikryjeme plátky předvařených lasagní.
-
6
V misce rozmícháme kukuřičný škrob s trochou mléka. Zbylé mléko dáme do hrnce, rozmícháme v něm kukuřičnou kaši z misky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pak omáčku opepříme, osolíme a přelijeme na lasagne. Vše posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů přibližně 25 minut dozlatova.
-
7
Zapečené lasagne rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.