Pakambala vařená v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 4 ks Šalotka
  • 4 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Pakambala kosočtverečná
  • 2 cl Dolin - Vermouth
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1600 kcal
  • Sacharidy 220 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 220 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1127.9 mg
  • Vláknina 4483.6 mg
  • Vitamín A 4483.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé opláchneme pod vodou a osušíme. Opepříme, zakapeme vermutem a necháme v chladu alespoň hodinu odležet.

  • 2

    Šalotky oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme polovinu másla a na něm podusíme šalotku.

  • 3

    Na pařák vložíme špenátové listy a podušenou šalotku. Osolíme a přidáme muškátový oříšek.

  • 4

    Do většího hrnce vlijeme vodu. Osolíme ji a přivedeme k varu, poté do hrnce vložíme pařák. Vaříme špenát v páře 3 minuty, poté na něj naskládáme rybí filé a na plátky nakrájený zbytek másla. Vaříme 4 minuty.

Komentáře k receptu