Pakambala vařená v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1600 kcal
- Sacharidy 220 g
- Tuky 36 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 97 g
- Uhlovodany 220 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 1127.9 mg
- Vláknina 4483.6 mg
- Vitamín A 4483.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé opláchneme pod vodou a osušíme. Opepříme, zakapeme vermutem a necháme v chladu alespoň hodinu odležet.
-
2
Šalotky oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme polovinu másla a na něm podusíme šalotku.
-
3
Na pařák vložíme špenátové listy a podušenou šalotku. Osolíme a přidáme muškátový oříšek.
-
4
Do většího hrnce vlijeme vodu. Osolíme ji a přivedeme k varu, poté do hrnce vložíme pařák. Vaříme špenát v páře 3 minuty, poté na něj naskládáme rybí filé a na plátky nakrájený zbytek másla. Vaříme 4 minuty.