Studená hrášková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 6 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 170.2 mg
- Vláknina 3298.9 mg
- Vitamín A 3298.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na kostky pokrájíme cibuli a velkou bramboru, na proužky rozkrájíme ½ hlávky salátu, umeleme pepř, z čerstvé máty oddělíme 4 lístky na ozdobu a zbytek posekáme.
-
2
V rendlíku na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přilijeme drůbeží vývar, přidáme brambory, hrášek, hlávkový salát a mátu a přikryté dusíme 20 minut. Když jsou brambory měkké, polévku opepříme, odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Polévkovou směs pak dohladka rozmixujeme, přelijeme do mísy a zakrytou necháme alespoň 2 hodiny chladit.
-
4
Studenou polévku rozmícháme, rozdělíme na talíře a porce servírujeme se lžící bílého nízkotučného jogurtu a ozdobené lístkem máty.