Salát z čekanky a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Bazalka
  • 50 g Olivy černé
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 336.7 mg
  • Vláknina 6117.3 mg
  • Vitamín A 6117.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové puky omyjeme a odlámeme z nich zvadlé listy. Čekanku pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vodu a spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme na poloviny a vybereme semínka. Rajčatovou dužinu rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulky omyjeme, oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka, včetně větší části čerstvé zelené natě. Čekankové nudličky, cibulová kolečka a rajčatové kostičky vložíme do misky a promícháme. Vypeckujeme olivy a přidáme do misky, opět promícháme.

  • 3

    V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní vinný ocet a olivový olej. Česnek oloupeme, na prkénku rozetřeme a přidáme do zálivky. Přisypeme sůl. Zalijeme zálivkou čekankovou směs a promícháme. Nakonec nadrobno nasekáme bazalku a salát s ní posypeme.

Komentáře k receptu