Pikantní vošouchy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Brambory
  • 300 g Zelí kysané
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.11 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 738.4 mg
  • Vláknina 10884.1 mg
  • Vitamín A 10884.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si salát z kysaného zelí: do mísy dáme kysané zelí (bez láku), pokud je potřeba, rozkrájíme ho na menší kousky. Očistíme a omyjeme lahůdkovou cibuli s čerstvým koprem. Cibuli pokrájíme na tenké kolečka. Kopr drobně posekáme. Přidáme majonézu Hellmans, cukr, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Salát odložíme na chladné místo.

  • 2

    Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Slijeme z nich vodu, přidáme sůl, pepř, majoránku, utřený česnek a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Směs promícháme a zahustíme jemnou strouhankou.

  • 3

    V pánvi na rozpáleném oleji smažíme malé placičky - vošouchy, z každé strany dozlatova. Podáváme je horké se salátem z kysaného zelí.

Komentáře k receptu