Krkonošské zelné závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 28 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 1232 mg
- Vláknina 26552.8 mg
- Vitamín A 26552.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 184 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou hlávku zelí rozdělíme na listy, které vložíme do hrnce s vodou a necháme je vařit, až změknou.
-
2
Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku a nové koření, promícháme s nevařenou rýží a rajčatovým protlakem.
-
3
Masovou směs zabalíme do zelných listů.
-
4
Část závitků rozložíme do hrnce, na ně dáme vrstvu kysaného zelí, pak opět závitky a zelí. Vše zalijeme nálevem z kysaného zelí a vodou a dusíme do změknutí.
-
5
Měkké závitky a zelí rozdělíme na porce a podáváme.