Chlupaté knedlíky s míchanými vejci
Suroviny
- 800 g Brambory
- 40 g Máslo čerstvé
- 180 g Mouka pšeničná hrubá
- 400 g Zelí kysané
- 70 g Sádlo vepřové škvařené
- 30 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 5 ks Vejce slepičí
- 3 ks Pepř černý celý
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 42 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 318.7 mg
- Draslík 967.1 mg
- Vláknina 13149.8 mg
- Vitamín A 13149.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a necháme pustit vodu, kterou slijeme. K bramborám přidáme jedno vejce, sůl, kmín a pepř. Vmícháme mouku a vypracujeme polotuhé těsto.
-
2
Polévkovou lžící vykrajujeme kousky a vkládáme do vroucí osolené vody. Hned promícháme, aby se nechytaly dna, a vaříme zhruba 8 minut. Uvařené knedlíky přelijeme studenou vodou, necháme okapat a v míse smícháme se sádlem a držíme na teple.
-
3
V mezičase uvaříme překrájené kysané zelí s celým pepřem. Uvařené zelí, je-li třeba, scedíme a osladíme.
-
4
Na másle usmažíme zbylá vajíčka. Na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou cibuli.
-
5
Uvařené knedlíky promícháme se zelím a smaženými vejci, zdobíme osmaženou cibulí.