Chlupaté knedlíky s míchanými vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka pšeničná hrubá
  • 400 g Zelí kysané
  • 70 g Sádlo vepřové škvařené
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 318.7 mg
  • Draslík 967.1 mg
  • Vláknina 13149.8 mg
  • Vitamín A 13149.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a necháme pustit vodu, kterou slijeme. K bramborám přidáme jedno vejce, sůl, kmín a pepř. Vmícháme mouku a vypracujeme polotuhé těsto.

  • 2

    Polévkovou lžící vykrajujeme kousky a vkládáme do vroucí osolené vody. Hned promícháme, aby se nechytaly dna, a vaříme zhruba 8 minut. Uvařené knedlíky přelijeme studenou vodou, necháme okapat a v míse smícháme se sádlem a držíme na teple.

  • 3

    V mezičase uvaříme překrájené kysané zelí s celým pepřem. Uvařené zelí, je-li třeba, scedíme a osladíme.

  • 4

    Na másle usmažíme zbylá vajíčka. Na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou cibuli.

  • 5

    Uvařené knedlíky promícháme se zelím a smaženými vejci, zdobíme osmaženou cibulí.

Komentáře k receptu