Bramborová kaše s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 4 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 938.1 mg
- Vláknina 10984.5 mg
- Vitamín A 10984.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut pod pokličkou v O,5 l osolené vody doměkka.
-
2
Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Rukolu omyjem pod studenou vodou, otrháme z ní listy a stopky odřízneme. Několik lístků dáme stranou, zbytek v mixéru rozšleháme s česnekem, octem, olejem, pepřem a solí.
-
3
Uvařené brambory slijeme, necháme chvilku chladnout, a poté je rozmačkáme. Metlou k nim vmícháme ohřáté mléko a postupně i ochucenou rozmixovanou rukolu. Kaši na závěr dochutíme pepřem a solí.
-
4
Kaši podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem a ozdobenou lístky rukoly.