Bažant se zelím
Suroviny
- 1200 g Bažant obecný
- 600 g Brambory vařené
- 80 g Cibule
- 40 g Máslo čerstvé
- 480 g Zelí červené - sterilizované
- 12 g Sůl
- 4 g Cukr krupice
- 1 g Bobkový list
- 200 g Vepřový bok uzený
- 2 g Nové koření celé
- 1 g Tymián sušený
- 3 g Jalovec
- 2 g Pepř černý celý
- 150 ml Víno červené
- 20 ml Ocet vinný červený
- 30 ml Olej slunečnicový
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1754 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 165.7 mg
- Draslík 1209.9 mg
- Vláknina 9145 mg
- Vitamín A 9145 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného a očištěného bažanta naporcujeme, potřeme rozpuštěným máslem a osolíme. Uzený bok bez kosti nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, tymiánem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. Mezitím připravíme zelí. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme scezené červené zelí ze sklenice, přilijeme červené víno, osolíme, podle chuti okyselíme octem a dosladíme cukrem. Dusíme asi 20 minut.
-
2
Upečené porce bažanta upravíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme s vařeným bramborem.