Zelí s květákem nakládané na arabský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Ocet kvasný lihový
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2006 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 639.8 mg
  • Vláknina 14015.9 mg
  • Vitamín A 14015.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, krátce povaříme ve vodě bez soli, slijeme přes síto a necháme okapat.

  • 2

    Vodu, ocet a sůl dáme do hrnce, přivedeme do varu a necháme 1 - 2 minuty vařit.

  • 3

    Nudličky zelí a okapané růžičky květáku promícháme, dáme do skleněné uzavíratelné nádoby. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a necháme pomalu chladnout. Směs je dobré nechat alespoň 3 dny uležet. Podáváme studené.

Komentáře k receptu