Zelí s květákem nakládané na arabský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2006 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 639.8 mg
- Vláknina 14015.9 mg
- Vitamín A 14015.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, krátce povaříme ve vodě bez soli, slijeme přes síto a necháme okapat.
-
2
Vodu, ocet a sůl dáme do hrnce, přivedeme do varu a necháme 1 - 2 minuty vařit.
-
3
Nudličky zelí a okapané růžičky květáku promícháme, dáme do skleněné uzavíratelné nádoby. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a necháme pomalu chladnout. Směs je dobré nechat alespoň 3 dny uležet. Podáváme studené.