Špenát s ovesnými vločkami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Špenátový protlak mražený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Ovesné vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 14 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 441.2 mg
- Vláknina 11911 mg
- Vitamín A 11911 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky orestujeme nasucho na pánvi dokřupava.
-
2
V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme částečně rozmrazený špenátový protlak, orestované vločky a pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut.
-
3
Nakonec špenát podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a ochutíme jemně nasekaným česnekem. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky.
-
4
Podáváme jako přílohu k masům.