Čočková polévka se zelím a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 10 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 506.8 mg
- Vláknina 24620 mg
- Vitamín A 24620 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočenou nebo předvařenou čočku slijeme, zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Mezitím scedíme kysané zelí, propláchneme pod tekoucí vodou a trochu pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme malé množství kvalitního oleje, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, zasypeme moukou a připravíme světlejší jíšku. K vařící se čočce přidáme pokrájené kysané zelí, opatrně přimícháme jíšku s cibulí, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme nejméně půl hodiny. Nakonec přisypeme česnek, zjemníme zakysanou smetanou a dovaříme.
-
3
Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.