Dip z tvarohu a rukoly
Suroviny
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 200 g Rajčata
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Rukola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 2 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 265.7 mg
- Vláknina 2199.9 mg
- Vitamín A 2199.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve omyjeme rajčata a rukolu, osušíme, rukolu nasekáme na jemno, rajčata nakrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme.
-
2
V míse důkladně promícháme tvaroh a vodu, poté přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu a kůru, med, prolisovaný česnek, vše promícháme, nakonec přidáme připravená rajčata s rukolou.
-
3
Směs přendáme do misek a ihned servírujeme.