Sikulský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 750 g Vepřová plec
  • 120 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 1 g Kmín celý
  • 800 g Zelí kysané
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Česnek
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1242 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 449.9 mg
  • Vláknina 5424 mg
  • Vitamín A 5424 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, lehce osmažíme a přimícháme rajčatový protlak. Maso podlijeme vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme třený česnek a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Po krátkém dušení k masu přidáme překrájené a propláchnuté kysané zelí, zbylou část vody a zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky. Vše ještě dusíme, až je maso měkké.

  • 4

    Nakonec přilijeme mléko a guláš krátce podusíme.

Komentáře k receptu