Sikulský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 449.9 mg
- Vláknina 5424 mg
- Vitamín A 5424 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, lehce osmažíme a přimícháme rajčatový protlak. Maso podlijeme vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme třený česnek a pod poklicí dusíme.
-
3
Po krátkém dušení k masu přidáme překrájené a propláchnuté kysané zelí, zbylou část vody a zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky. Vše ještě dusíme, až je maso měkké.
-
4
Nakonec přilijeme mléko a guláš krátce podusíme.