Bulharský kotlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 50 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 1051.5 mg
- Vláknina 11905 mg
- Vitamín A 11905 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plec kuchyňsky upravíme, nakrájíme na větší kostky, přelijeme vařící vodou, osolíme, opepříme a zvolna vaříme do poloměkka. Vložíme oloupané, na kostky na krájené brambory a pokračujeme ve vaření 15 minut.
-
2
Potom přidáme nasekaný čerstvý špenát, zahustíme paprikovou jíškou,(kterou připravíme z tuku, mouky a papriky) zamícháme, podle potřeby naředíme, dovaříme doměkka. Na závěr přidáme citronovou šťávou.