Smažená kapusta plněná sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Strouhanka
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 510.9 mg
  • Vláknina 5987.5 mg
  • Vitamín A 5987.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat a žebra z listů vykrojíme.

  • 2

    Do každého listu zabalíme plátek ementálu a závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji po všech stranách dozlatova.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu