Salát Dubáček s žampiony a uzeným lososem
Suroviny
- 150 g Losos uzený
- 200 g Žampiony čerstvé
- 450 g Salát listový Dubáček
- 200 g Mozzarela na pizzu 40%
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Karotka
- 2 špetka Cukr třtinový
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 7 polévková lžíce Ocet Sherry
- 8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 38 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 25.1 mg
- Draslík 473.2 mg
- Vláknina 7764.3 mg
- Vitamín A 7764.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát Dubáček pečlivě omyjeme a listy odložíme do mísy. Uzeného lososa nakrájíme na proužky a sýr Mozzarelu pokrájíme na tenká kolečka, která jednotlivě rozdělíme na kroužky. Čtvrtky vlašských ořechů dozlatova nasucho opražíme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné, omyté a osušené mladé žampiony pokrájíme na plátky. Očištěnou a omytou karotku pokrájíme na velmi tenké nudličky.
-
2
Připravíme zálivku: Sherry ocet dáme do misky, přidáme česnek, sůl, pepř, hořčici, cukr a postupně zašleháme olivový olej s chilli.
-
3
Do mísy dáme lososa, sýr, žampiony a karotku. Promícháme, zalijeme zálivkou a necháme 10 minut odpočinout. Salát promícháme s pažitkou a ořechovým olejem.
-
4
Na mísu rozložíme listy salátu, na ně ozdobně položíme smíchané ingredience (losos, sýr, žampiony, karotku), vše posypeme ořechy a podáváme.