Polévka s houskovými knedlíčky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 80 g Žemle tuková
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Strouhanka
- 10 g Pažitka
- 15 g Petržel kudrnka
- 50 ml Mléko polotučné
- 100 ml Olej olivový
- 5 ml Polévkové koření
- 1200 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1852 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 77.6 mg
- Draslík 259.2 mg
- Vláknina 1867.5 mg
- Vitamín A 1867.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, strouhanku, housky namočíme v mléce a vyždímané přidáme do mísy, přidáme vejce, máslo, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou pažitku a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme menší knedlíčky, které v pánvi na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova.
-
2
Vývar necháme projít varem, ochutíme polévkovým kořením a vegetou.
-
3
Do talířů vložíme porci knedlíčků a zalijeme ochuceným vývarem. Můžeme doplnit posekanou petrželkou.