Hovězí na houbách a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 200 g Rýže dušená
  • 5 g Sůl
  • 10 g Česnek
  • 5 g Zázvor celý
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 200 g Zelí čínské
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Olej sezamový
  • 40 ml Víno rýžové čínské
  • 3 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 826.2 mg
  • Vláknina 3180 mg
  • Vitamín A 3180 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve wok pánvi rozpálíme olej a opečeme slabé proužky masa dohněda a odložíme stranou, uchováme teplé.

  • 2

    Na pánev přidáme strouhaný zázvor, nasekaný česnek a chilli papričky, nakrájené čerstvé houby a smažíme 4 minuty za stálého míchání. Do pánve vrátíme maso, vlijeme sójovou omáčku a rýžové víno, osolíme a restujeme 3 minuty. Nakonec přidáme zelí nakrájené na jemné nudličky, zamícháme, zakryjeme a necháme dojít.

  • 3

    Podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu