Sicilský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 13 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 707.7 mg
- Vláknina 13712.5 mg
- Vitamín A 13712.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme čínské zelí a nakrájíme na proužky.
-
2
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a cibuli v něm osmahneme. Zhruba po 3 minutách přidáme zelí a rajčata. Pokapeme octem a všechno osladíme cukrem, ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 4 minuty táhnout. Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme olej a osmahneme v něm kostičky chleba s česnekem. Salát servírujeme posypaný krutony.