Sicilský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 120 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 650 g Zelí čínské
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 707.7 mg
  • Vláknina 13712.5 mg
  • Vitamín A 13712.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očistíme čínské zelí a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a cibuli v něm osmahneme. Zhruba po 3 minutách přidáme zelí a rajčata. Pokapeme octem a všechno osladíme cukrem, ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 4 minuty táhnout. Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku prolisujeme. Rozehřejeme olej a osmahneme v něm kostičky chleba s česnekem. Salát servírujeme posypaný krutony.

Komentáře k receptu