Řeřichová polévka s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 124 g
- Sodík 1312 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2270.7 mg
- Vláknina 13726.7 mg
- Vitamín A 13726.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 268.2 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a omytý pórek nakrájíme na jemné nudličky, celer na tenké plátky. Salát propereme, 6 vnějších a 6 vnitřních listů najemno natrháme. Oloupané rajče bez semen nakrájíme na malé kostky. Okurku omyjeme, vydlabeme semínka a dužinu nasekáme na kostičky. Houby nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Do vroucí vody vsypeme mrkev, celer a pórek a cca 3 minuty povaříme. Poté zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Do velkých polévkových misek vložíme natrhaný salát a lístky řeřichy, rozdělíme zeleninu, přidáme okurku, rajče, houby a zalijeme vývarem. Ihned podáváme.