Řeřichová polévka s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 36 ks Řeřicha
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 1312 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2270.7 mg
  • Vláknina 13726.7 mg
  • Vitamín A 13726.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 268.2 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a omytý pórek nakrájíme na jemné nudličky, celer na tenké plátky. Salát propereme, 6 vnějších a 6 vnitřních listů najemno natrháme. Oloupané rajče bez semen nakrájíme na malé kostky. Okurku omyjeme, vydlabeme semínka a dužinu nasekáme na kostičky. Houby nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Do vroucí vody vsypeme mrkev, celer a pórek a cca 3 minuty povaříme. Poté zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Do velkých polévkových misek vložíme natrhaný salát a lístky řeřichy, rozdělíme zeleninu, přidáme okurku, rajče, houby a zalijeme vývarem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu